Client

Barloworld

Year

2019

Want to start a project?

Complimented by the use of neutral tones to meet the ultimate feel of tranquillity.

Giant Leap embraced Barloworld’s concept for Project Ekhaya, which means ‘at home’. They wanted staff to feel at home at the office, to feel comfortable and relaxed. Barloworld moved away from Barloworld Park, which portrayed a traditional way of working with closed offices, to an opposite direction promoting an agile working environment between departments. The brief was to create clean lines, a contemporary look and feel to re-energize the staff.

As you enter the reception, you are welcomed by the double volume, white marble and timber slats behind the reception complementing elements from the architecture structure of the building.
The use of timber allowed us to create a sense of an African tree.

The use of glass was an important element, showing transparency as the company is moving into new directions. Corporate colours were also important and the use of company graphics, which have been used by adding a pop of colour onto the furniture and using art works which have been commissioned. Use of texture has been included in carpets and floor tiles.

The beauty of the architecture with the 5 star green graded building, has to be complimented by the use of neutral tones to meet the ultimate feel of tranquillity.

The staff are able to enjoy a number of amenities such as the gym, canteen, coffee shop and staff changing rooms.